50 aniversari d’Amics de s’Òpera de Maó

El Patronat de la Fundació Menorquina de l’Òpera ha aprovat en sessió ordinària el programa del que serà la 50ena Temporada d’Òpera de Maó, que enguany pretén commemorar de manera especial, els cinquanta anys de la creació de l’associació dels Amics de s’Òpera de Maó. Una celebració on està previst organitzar una sèrie d’activitats adreçades als aficionats i amants del bell canto. sempre que les limitacions de la Covid-19 no interrompin el desplegaments de diferents cites al llarg de l’any. En aquest sentit, el dissabte 1 de maig tindrà lloc un acte institucional al Teatre Principal de Maó per commemorar l’aniversari, que servirà per recordar el dia en el que es va constituir l’entitat i que estarà maridat d’un recital líric amb la soprano Sabina Puértolas i el tenor Ivan Ayón Rivas, acompanyats al piano per Ulyana Popovich, on també s’inclourà una actuació del Cor d’Amics de s’Òpera de Maó dirigits per na Cristina Àlvarez. Posteriorment, els dies 11 i 13 de juny s’oferirà una Gala Lírica dels 50 anys amb la participació de Celso Albelo, Maria José Moreno, Simón Orfila y Mario Cassi acompanyats per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor d´Amics de SÒpera de Maó, on es farà un repàs als fragments d’òpera més destacats al llarg d’aquestes cinc dècades.

De cara a la tardor, els dies 29 i 31 d’octubre de 2021 està prevista la representació de l’òpera Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, que va ser el mateix títol amb el qual l’entitat va iniciar la seva singladura un cop es va constituir. Per la seva part, el divulgador Ramon Gener serà l’encarregat de fer la conferència introductòria que tindria lloc a principis d’octubre i també participarà a l’acte institucional del mes de maig. En paral·lel també s’ha previst inaugurar una exposició de cartells i material iconográfic que s’ha emprat durant els cinquanta anys d’òpera ininterrompuda a la nostra illa. En l’apartat institucional també es farà  una trobada a Menorca dels gestors de tots els teatres d’òpera del nostre país que conformen l’entitat Opera XXI.

 

Fa cinquanta anys

El 17 de març de 1971, un grup d’amics encoratjats per Rafael Timoner, batle de Maó, van decidir constituir una associació privada sense ànim de lucre que fos capaç d’agrupar les persones amants de l’òpera, per promoure i organitzar espectacles d’art líric, procurant mantenir i vigoritzar la tradició operística. L’associació es va posar a caminar com a conseqüència de la programació, d’un Rigoletto i d’una Lucia de Lammemour amb el qual s’havia commemorat a el 155 aniversari de la inauguració de les temporades regulars d’òpera italiana a Maó a iniciativa del propi ajuntament. Un cop constituït Amic de s’Òpera de Maó, l’any següent s’encarregaria de celebrar la Primera Setmana de l’Òpera amb les òperes Il Barbiere di Siviglia i Faust. Posteriorment l’any 2006 es constituiria la Fundació Menorquina de l’Òpera per assegurar la vitalitat i el bon funcionament de l’òpera a la nostra illa amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca, el Govern Balear i els propis Amics de s’Òpera com a patrons.

 

Deje su comentario

Responder

Aviso Legal y Privacidad © 2013 Fundació Menorquina de l’Òpera - Associació d’Amics de s’Òpera de Maó